Hørsel og støy
- joridlokken
- for 3 døgn siden
- 2 min lesing

Støy – En usynlig trussel mot hørselen.
Mange tenker at nedsatt hørsel bare skyldes alder. Visste du at mange hørselsskader skyldes støy – både fra arbeid, hobbyer og hverdagslivet? Vi skal se nærmere på hvordan støy påvirker hørselen, og hva man kan gjøre for å beskytte seg – uansett alder.
Hva skjer i øret når det blir utsatt for støy?
Når øret utsettes for høy lyd, kan de fine hårcellene i det indre øret bli skadet. Det er disse cellene som har som oppgave å sende lydsignaler til hjernen. Når disse først blir skadet, er ofte skaden permanent, og de vokser ikke tilbake. Dette vil føre til en svekkelse i hørselen og kan i tillegg føre til plagsom øresus (tinnitus).

Hvor mye lyd er for mye?
Hvor skadelig lyd er, er ikke bare definert av hvor høy lyden er, men også av hvor lenge man utsettes for den. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler at man ikke utsettes for lyd på over 85dB i mer enn 8 timer. Dette tilsvarer ca. lyden av en gressklipper. Jo høyere en lyd er, desto kortere kan man være utsatt for den før det blir skadelig for hørselen.

Typiske støykilder i hverdagen kan være:
Musikk på konserter, eller i airpods
Håndverktøy og hagearbeid
Motorisert fritidsutstyr
Støyende arbeidsmiljøer
Hva kan du gjøre for å beskytte hørselen?
Det finnes mange gode hørselsvern på markedet. Formstøpte hørselvern gir en komfortabel og effektiv beskyttelse - både for hobby, jobb og fritid. Disse har også ofte gode filtere som gjør kommunikasjon og samtale mulig selv med god støybeskyttelse, samt gir et godt balansert lydbilde for gode lyd- og musikkopplevelser.
Les mer om våre ulike løsninger på formstøpte støypropper her:
Vi i Audioplus AS hjelper deg gjerne med å finne løsninger som beskytter hørselen – eller med å finne ut om du allerede har fått et hørselstap.
Ta kontakt med oss for en uforpliktende hørselssjekk eller for å lære mer om formstøpte hørselsvern! Ring: 990 99 779 eller ta kontakt via skjema under.

Comments